Privoščite si oddih od ogledala

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriko je te dni zajel nov trend, ki je v popolnem nasprotju z dosedanjimi lepotnimi praksami. Gre za “postenje od ogledala”, kar v praksi pomeni, da se zavoljo boljše samopodobe vsaj za nekaj dni ali tednov odrečete ogledovanju svoje podobe.
Oglej si celoten članek

Iz hiše odstranite vsa ogledala in površine, v katerih se lahko uzrete, ter se uprite odsevu v izložbenih oknih. Si upate poskusiti?

Primerjanje z ideali

Ideja o prednostih življenja brez ogledala se je porodila v glavi Američanke Kjerstin Gruys, ki se je tega podviga lotila zaradi slabe samopodobe in dolgoletnega neuspešnega boja z anoreksijo. Kmalu jo je začelo posnemati vse več deklet in žensk, ki so si zaželele osvoboditve od nenehnega stremljenja k večinoma nedosegljivim lepotnim idealom. Kot kaže, tehnika deluje, kar potrjujejo tudi strokovne ustanove, kot je Univerza v Oxfordu oziroma njihov center za družbene raziskave. Po mnenju njihovih znanstvenikov nenehno preverjanje lastne podobe v ogledalu vzbuja anksioznost in razočaranje. Pogost je tudi neprijeten občutek, da ne ustrezamo lepotnim idealom, ki jih vidimo v medijih. Če se vam zdi, da ogledala tudi vam povzročajo nepotrebne neprijetne občutke, poskusite, ali nova tehnika res deluje in brez ogledal vztrajajte vsaj nekaj dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.