Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Privoščite si oddih od ogledala

ličenje Shutterstock
Ameriko je te dni zajel nov trend, ki je v popolnem nasprotju z dosedanjimi lepotnimi praksami. Gre za “postenje od ogledala”, kar v praksi pomeni, da se zavoljo boljše samopodobe vsaj za nekaj dni ali tednov odrečete ogledovanju svoje podobe.

Iz hiše odstranite vsa ogledala in površine, v katerih se lahko uzrete, ter se uprite odsevu v izložbenih oknih. Si upate poskusiti?

Primerjanje z ideali

Ideja o prednostih življenja brez ogledala se je porodila v glavi Američanke Kjerstin Gruys, ki se je tega podviga lotila zaradi slabe samopodobe in dolgoletnega neuspešnega boja z anoreksijo. Kmalu jo je začelo posnemati vse več deklet in žensk, ki so si zaželele osvoboditve od nenehnega stremljenja k večinoma nedosegljivim lepotnim idealom. Kot kaže, tehnika deluje, kar potrjujejo tudi strokovne ustanove, kot je Univerza v Oxfordu oziroma njihov center za družbene raziskave. Po mnenju njihovih znanstvenikov nenehno preverjanje lastne podobe v ogledalu vzbuja anksioznost in razočaranje. Pogost je tudi neprijeten občutek, da ne ustrezamo lepotnim idealom, ki jih vidimo v medijih. Če se vam zdi, da ogledala tudi vam povzročajo nepotrebne neprijetne občutke, poskusite, ali nova tehnika res deluje in brez ogledal vztrajajte vsaj nekaj dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.