Prve aretacije v aferi, v katero je vpleten tudi Cetinski

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Policija je do sedaj zaradi lažnih izdaj potrdil aretirala že dvanajst oseb.
Oglej si celoten članek

Zaradi sumov, da so trgovali s covidnimi potrdili, je Uskok odprl preiskavo proti skupno 243 osebam, ki jih vodi Petra Rumiha nekdanja medicinska sestra v Zdravstvenem domu Zagreb-zahod. Hrvaški pop zvezdnik Tony Cetinski, znan po svojih anticepilskih stališčih, sopranistka in operna diva Lana Kos, lastnik zagrebškega kluba Urnebes Tomislav Kolarić in številne druge medijske osebnosti so bili vpleteni v afero z 232 lažnimi covidnimi potrdili, piše Jutarnji list, ki se sklicuje na neuradne vire.

Policija in Uskok sta namreč kot organizatorja združbe, ki je organizirala izdajanje potrdil, osumila skupno 12 oseb - Petro Rumiha, ki je imela kot medicinska sestra dostop do informacijske baze cepljenih proti covidu-19 ter 11 posrednikov, ki so našli interesente, od katerih so vzeli denar in podatke. Petra Rumiha naj bi nato za denarno nadomestilo v informacijsko bazo zapisala, da so bile te osebe cepljene v Zdravstvenem centru Zagreb - zahod in jim tako omogočila pridobitev covidnih izkaznic, čeprav osebe dejansko niso bile cepljene.

Od 12 oseb jih je policija aretirala 11, medtem ko je Kolarić, ki je na službeni poti v tujini, edini ušel prijetju. Preostalih 231 oseb, zoper katere so uvedene preiskave, je upravičencev do teh potrdil. Upravičencem potrdil je očitano dejanje dajanja podkupnine, eden izmed njih naj bi bil tudi Tony Cetinski. Preiskovalci sumijo, da je Cetinski do Petre Rumiha prišel prek lastnika Urnebesa Kolarića in mu kot nadomestilo za izdajo potrdila izročil nedoločen znesek denarja, od katerega je Kolarić Petri Rumiha posredoval 100 evrov za vpis Cetinskega v seznam cepljenih.

Priljubljenega pevca po poročanju dnevnika ne skrbi preveč, ker ga časnik omenja med dvesto ljudmi, ki so prek posrednikov pridobili lažna covidna potrdila. Glasbenik, ki je bil v času pandemije proti cepljenju proti koroni, zdaj medijem priporoča, da bi bilo bolje, da se bolj osredotočijo na pomembnejše dogodke za hrvaško družbo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.