Psi niso za prezaposlene

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Igra s kosmatincem je lahko tudi odlična sprostilna tehnika, a če za psa nimate časa, si ga le zaradi tega ne omislite.
Oglej si celoten članek

Če bi si psa radi omislili samo zaradi stresa, a zanj sploh nimate dovolj časa in si ga sicer ne želite, tega raje ne storite,” svetuje Golobova. Najbrž vam bo skrb za psa le še ena obveznost več, trpela pa bosta oba.

Božanje psa nas zagotovo pomiri, pogosto pa je dovolj že njegova bližina,” pravi vaditeljica psov pomočnikov Maja Golob. Dejstvo, da pes pripomore k preganjanju vsakodnevnega stresa, je sicer potrdila tudi nova ameriška raziskava, opravljena na univerzi Virginia Commonwealth. “Poleg tega da vam dela družbo, vas pes prisili k rednemu gibanju na svežem zraku, kar brez dvoma tudi pripomore k boljšemu počutju,” pojasnjuje Golobova. Za pse so še posebno dojemljivi starostniki in ljudje s posebnimi potrebami. Pasem, ki bi bile primernejše za blaženje stresa, ni, po besedah vaditeljice pa je izjemno pomembno, da izberete psa, primernega za vaš življenjski slog in vašo osebnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.