Magazin
25 ogledov

Psi niso za prezaposlene

pes Shutterstock
Igra s kosmatincem je lahko tudi odlična sprostilna tehnika, a če za psa nimate časa, si ga le zaradi tega ne omislite.

Če bi si psa radi omislili samo zaradi stresa, a zanj sploh nimate dovolj časa in si ga sicer ne želite, tega raje ne storite,” svetuje Golobova. Najbrž vam bo skrb za psa le še ena obveznost več, trpela pa bosta oba.

Božanje psa nas zagotovo pomiri, pogosto pa je dovolj že njegova bližina,” pravi vaditeljica psov pomočnikov Maja Golob. Dejstvo, da pes pripomore k preganjanju vsakodnevnega stresa, je sicer potrdila tudi nova ameriška raziskava, opravljena na univerzi Virginia Commonwealth. “Poleg tega da vam dela družbo, vas pes prisili k rednemu gibanju na svežem zraku, kar brez dvoma tudi pripomore k boljšemu počutju,” pojasnjuje Golobova. Za pse so še posebno dojemljivi starostniki in ljudje s posebnimi potrebami. Pasem, ki bi bile primernejše za blaženje stresa, ni, po besedah vaditeljice pa je izjemno pomembno, da izberete psa, primernega za vaš življenjski slog in vašo osebnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.