Raay ne pričakuje zmage

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pevka Hannah Mancini in glasbenik Raay sta napisala skladbo za eno od moldavskih pevk, ki se bo potegovala na izboru za predstavnika države za Evrovizijo.
Oglej si celoten članek

Hannah Mancini, Raay in Charlie Mason so avtorji skladbe z naslovom One and All, ki jo bo na enem od dveh predizborov v marcu zapela moldavska pevka Diana Staver. Po dveh predizborih bodo nato izbrali predstavnico, ki jih bo zastopala na letošnji Evroviziji.

Kako se je zgodilo, da je skladbo napisala omenjena trojica, smo povprašali Raaya. "Moja sestra Aleksandra veliko hodi po tujih festivalih in je na enem od njih zastopala Slovenijo, moj oče pa je spoznal nekega italijanskega menedžerja, ki zastopa nekaj pevk. Pokazal mu je moje delo, in tako je prišlo do kontakta. Povabili so me k sodelovanju. Ravno v tem času sem ustvarjal s Hannah, in ta skladba je bila pripravljena. Diana je bila nad skladbo navdušena," je pojasnil.

"S Hannah sva skupaj napisala glasbo, jaz sem naredil celoten aranžma in produkcijo, Hannah in Američan Charlie Mason pa sta napisala besedilo, ki je v angleščini," je nadaljeval Raay, ki pa zmage z omenjeno skladbo ne pričakuje. "Že vse skupaj je nepričakovano. Če bi zmagala, bi bil pozitivno presenečen. Diana ni moldavska Nuša Derenda. Je sicer poznana, vendar bom, če bo zmagala, presenečen. Razmer v Moldaviji ne poznam toliko, da bi vedel, kam lahko pevka cilja. Pa tudi preostalih pesmi ne poznam."

Skladba je bila pripravljena v enem tednu, a po navedbah Raaya je precej zahtevna. "Jo je pa Diana zelo dobro zapela. A ni vse v petju, biti moraš tudi malo slaven," je za konec poudaril Raay.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.