Magazin > Film & Glasba & TV
94 ogledov

Raay ne pričakuje zmage

Raay Žurnal24 main
Pevka Hannah Mancini in glasbenik Raay sta napisala skladbo za eno od moldavskih pevk, ki se bo potegovala na izboru za predstavnika države za Evrovizijo.

Hannah Mancini, Raay in Charlie Mason so avtorji skladbe z naslovom One and All, ki jo bo na enem od dveh predizborov v marcu zapela moldavska pevka Diana Staver. Po dveh predizborih bodo nato izbrali predstavnico, ki jih bo zastopala na letošnji Evroviziji.

Kako se je zgodilo, da je skladbo napisala omenjena trojica, smo povprašali Raaya. "Moja sestra Aleksandra veliko hodi po tujih festivalih in je na enem od njih zastopala Slovenijo, moj oče pa je spoznal nekega italijanskega menedžerja, ki zastopa nekaj pevk. Pokazal mu je moje delo, in tako je prišlo do kontakta. Povabili so me k sodelovanju. Ravno v tem času sem ustvarjal s Hannah, in ta skladba je bila pripravljena. Diana je bila nad skladbo navdušena," je pojasnil.

"S Hannah sva skupaj napisala glasbo, jaz sem naredil celoten aranžma in produkcijo, Hannah in Američan Charlie Mason pa sta napisala besedilo, ki je v angleščini," je nadaljeval Raay, ki pa zmage z omenjeno skladbo ne pričakuje. "Že vse skupaj je nepričakovano. Če bi zmagala, bi bil pozitivno presenečen. Diana ni moldavska Nuša Derenda. Je sicer poznana, vendar bom, če bo zmagala, presenečen. Razmer v Moldaviji ne poznam toliko, da bi vedel, kam lahko pevka cilja. Pa tudi preostalih pesmi ne poznam."

Skladba je bila pripravljena v enem tednu, a po navedbah Raaya je precej zahtevna. "Jo je pa Diana zelo dobro zapela. A ni vse v petju, biti moraš tudi malo slaven," je za konec poudaril Raay.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.