Raje mislijo na počitnice kot na seks

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nova raziskava je pokazala, da med sanjarjenjem o počitnicah uživamo prav toliko, kot na počitnicah samih. Poleg tega večina žensk pogosteje misli na dopust kot pa na seks.
Oglej si celoten članek

Nedavna raziskava, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji, je pokazala, da skoraj polovica Britancev po rezervaciji počitnic vsaj enkrat dnevno sanjari o njih. Več kot polovica žensk, ki so sodelovale pri študiji (55 odstotkov), pa je priznala, da na prihajajoče počitnice mislijo pogosteje kot na seks.

Raziskave sta se lotili podjetji Nikon COOLPIX in Mindlab, s pomočjo rezultatov pa so ugotovili, da so ljudje najbolj vznemirjeni, ko gledajo fotografije destinacije, kamor se odpravljajo in ko zavohajo kremo za sončenje. "Sanjarjenje o tem, kaj vse bodo počeli na počitnicah, kaj vse bodo videli in celo jedli, pri marsikomu dvigne utrip, misli pa postanejo bolj aktivne," je za Daily Mail povedal Dimitrios Tsivrikos, eden od vodilnih znanstvenikov pri Mindlabu.

Rezultati študije so hkrati še pokazali, da so počitniške fotografije ene najbolj gledanih na Facebooku. Uporabniki si najraje ogledajo fotografije svojih prijateljev, nostalgično pa gledajo tudi svoje. Večina med dopustom na svojem Facebook profilu raje objavi svojo novo fotografijo, kot pa stavek o tem, kaj počnejo. Vključeni v raziskavo so priznali, da to počenjo zato, da so drugi ljubosumni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.