Magazin
22 ogledov

Raje mislijo na počitnice kot na seks

plaža morje ženska počitnice Shutterstock
Nova raziskava je pokazala, da med sanjarjenjem o počitnicah uživamo prav toliko, kot na počitnicah samih. Poleg tega večina žensk pogosteje misli na dopust kot pa na seks.

Nedavna raziskava, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji, je pokazala, da skoraj polovica Britancev po rezervaciji počitnic vsaj enkrat dnevno sanjari o njih. Več kot polovica žensk, ki so sodelovale pri študiji (55 odstotkov), pa je priznala, da na prihajajoče počitnice mislijo pogosteje kot na seks.

Raziskave sta se lotili podjetji Nikon COOLPIX in Mindlab, s pomočjo rezultatov pa so ugotovili, da so ljudje najbolj vznemirjeni, ko gledajo fotografije destinacije, kamor se odpravljajo in ko zavohajo kremo za sončenje. "Sanjarjenje o tem, kaj vse bodo počeli na počitnicah, kaj vse bodo videli in celo jedli, pri marsikomu dvigne utrip, misli pa postanejo bolj aktivne," je za Daily Mail povedal Dimitrios Tsivrikos, eden od vodilnih znanstvenikov pri Mindlabu.

Rezultati študije so hkrati še pokazali, da so počitniške fotografije ene najbolj gledanih na Facebooku. Uporabniki si najraje ogledajo fotografije svojih prijateljev, nostalgično pa gledajo tudi svoje. Večina med dopustom na svojem Facebook profilu raje objavi svojo novo fotografijo, kot pa stavek o tem, kaj počnejo. Vključeni v raziskavo so priznali, da to počenjo zato, da so drugi ljubosumni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.