Raje oblečene kot slečene

Foto: Žurnal24 Sonce in morje. In stres, ko se je treba sleči. (Foto: iStockphoto)
Na plažah nič novega. Za veliko večino žensk poletje ni vedno čudovito – na plaži se je namreč treba pokazati v kopalkah!
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki so se je lotili Britanci, je pokazala, da je skoraj tri četrtine žensk groza biti v kopalkah na plaži – že samo misel na to, da bo pred (znanimi in neznanimi) treba pokazati veliko gole kože, je strašljiva in stresna, so povedale Britanke (v raziskavi jih je sodelovalo slabih 3.500).

Nič odkrivajočega
Kakšna je torej "bikinigroza" v številkah? 73 odstotkov Britank je izjavilo, da je biti v kopalkah v javnosti "najhujša groza poletja". 40 odstotkov jih najraje sploh ne bi stopilo na plažo. 62 odstotkov se jih boji kjerkoli obleči karkoli bolj poletnega in odkrivajočega. Poletni strahovi pa se ne začnejo šele na plaži, ampak že na letalu – petina žensk je povedala, da se bojijo, da se ne bodo uspele stlačiti na letalski sedež, je opozorila raziskava spletne strani Slimming World.

Poletje tudi kot priložnost
"Večina žensk je včasih zaskrbljena zaradi svojega telesa in nič ni hujšega od misli na slačenje na polni plaži. A to je hkrati priložnost za soočenje z bojaznimi, poletne počitnice pa za začetek hujšanja. Toplo in sončno vreme namreč prinaša tudi optimizem," je komentirala Jacquie Lavin iz Slimming Worlda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.