Magazin
28 ogledov

Raje oblečene kot slečene

Sonce in morje. In stres, ko se je treba sleči. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na plažah nič novega. Za veliko večino žensk poletje ni vedno čudovito – na plaži se je namreč treba pokazati v kopalkah!

Raziskava, ki so se je lotili Britanci, je pokazala, da je skoraj tri četrtine žensk groza biti v kopalkah na plaži – že samo misel na to, da bo pred (znanimi in neznanimi) treba pokazati veliko gole kože, je strašljiva in stresna, so povedale Britanke (v raziskavi jih je sodelovalo slabih 3.500).

Nič odkrivajočega
Kakšna je torej "bikinigroza" v številkah? 73 odstotkov Britank je izjavilo, da je biti v kopalkah v javnosti "najhujša groza poletja". 40 odstotkov jih najraje sploh ne bi stopilo na plažo. 62 odstotkov se jih boji kjerkoli obleči karkoli bolj poletnega in odkrivajočega. Poletni strahovi pa se ne začnejo šele na plaži, ampak že na letalu – petina žensk je povedala, da se bojijo, da se ne bodo uspele stlačiti na letalski sedež, je opozorila raziskava spletne strani Slimming World.

Poletje tudi kot priložnost
"Večina žensk je včasih zaskrbljena zaradi svojega telesa in nič ni hujšega od misli na slačenje na polni plaži. A to je hkrati priložnost za soočenje z bojaznimi, poletne počitnice pa za začetek hujšanja. Toplo in sončno vreme namreč prinaša tudi optimizem," je komentirala Jacquie Lavin iz Slimming Worlda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.