Raje pretesne kavbojke kot večja številka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Najnovejša raziskava je razkrila, da kar štiri od desetih žensk nosijo pretesne kavbojke, ker si nočejo priznati, da potrebujejo večjo številko.
Oglej si celoten članek

Rezultati raziskave, ki jo je naredil klub StyleCard, ki se ukvarja z modo in življenjskim slogom, so pokazali, da se ženske raje tlačijo v preozke kavbojke in kažejo maščobne blazinice okrog pasu, kot da bi oblekle večje in udobnejše številke.

Raziskava je zajela tisoč žensk, od katerih jih kar 87 odstotkov kavbojke nosi vsaj enkrat na teden, v povprečju pa ima vsaka v omari osem tovrstnih hlač. Od tega jih večina nosi le tri kose. Več kot polovica jih ima v omari tesno oprijete kavbojke, čeprav jim niso prav, v upanju, da bodo kmalu shujšale in se bodo lahko spravile vanje. Skoraj 60 odstotkov žensk priznava, da ima težave pri iskanju popolnih kavbojk, a jih to pri nakupu ne ustavi, saj ima kavbojke kar 93 odstotkov žensk.

Med drugim so z raziskavo ugotovili, da ženske za kavbojke v povprečju zapravijo od 28 do 49 evrov, le ena od desetih pa je zanje odštela več kot 100 evrov. Več kot polovica žensk jih v službo obleče vsaj enkrat na teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.