Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Raje pretesne kavbojke kot večja številka

kavbojke nakupovanje ženska nakupi Shutterstock
Najnovejša raziskava je razkrila, da kar štiri od desetih žensk nosijo pretesne kavbojke, ker si nočejo priznati, da potrebujejo večjo številko.

Rezultati raziskave, ki jo je naredil klub StyleCard, ki se ukvarja z modo in življenjskim slogom, so pokazali, da se ženske raje tlačijo v preozke kavbojke in kažejo maščobne blazinice okrog pasu, kot da bi oblekle večje in udobnejše številke.

Raziskava je zajela tisoč žensk, od katerih jih kar 87 odstotkov kavbojke nosi vsaj enkrat na teden, v povprečju pa ima vsaka v omari osem tovrstnih hlač. Od tega jih večina nosi le tri kose. Več kot polovica jih ima v omari tesno oprijete kavbojke, čeprav jim niso prav, v upanju, da bodo kmalu shujšale in se bodo lahko spravile vanje. Skoraj 60 odstotkov žensk priznava, da ima težave pri iskanju popolnih kavbojk, a jih to pri nakupu ne ustavi, saj ima kavbojke kar 93 odstotkov žensk.

Med drugim so z raziskavo ugotovili, da ženske za kavbojke v povprečju zapravijo od 28 do 49 evrov, le ena od desetih pa je zanje odštela več kot 100 evrov. Več kot polovica žensk jih v službo obleče vsaj enkrat na teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.