"Resničnostni in ne kuharski šov"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ne pričakujem Peklenske kuhinje, kaj šele Kuharskega mojstra, a kaže, da se bo vse skupaj izcimilo v enega velikega Velikega brata, ki mu je popolnoma vseeno, kakšno kuhanje lahko prebavim.
Oglej si celoten članek

"Jaz se nisem naveličala. Morda ste se vi mene kaj naveličali." Jaaaa, Angelca, smo se. Že drugič, tretjič, četrtič ... Da se na Pop TV grejo resničnostni in ne kuharski šov, je bilo zaznati že ob razkritih imenih komentatorjev (barovca, obrazne jogistke in moralnih pridig vešče vešče), da to res ne bo oddaja, v kateri bodo padale strokovne pripombe na temo kuhanja, pa ob vprašanjih voditeljice, ki niti v svojem globokem dekolteju ni našla definicije za poširano jajce. Med večurnim gledanjem prve oddaje so mi ušesa rezali tikanje, napačni skloni in naglasi, malo po domače izvedeni pogovori, zatikanja in previsoko inštaliran glas Lili Žagar ter aroganca in narcisoidnost nekaterih tekmovalcev, ki bi namesto noža morali dobiti kuhalnico – po riti. A upanja takrat še nisem zgubila. Konec koncev je v šovu menda pomembno kuhanje. Pa je res?

Kuhinja amaterjev. Izkrivljene samopodobe, ki jih je v kuhinjo prinesla dobra polovica tekmovalcev, so pravzaprav neverjetne. Sosedova natakarica, ki se ji je v baru komaj ljubilo narediti limonado, je v šovu postala rešiteljica propadlih restavracij in menedžerka, ki fizično delo prepušča svojim butlerjem; hobi slaščičarka, ki za domačo rabo sestavlja kataloge lastnih sladic, nima pojma, kaj je sufle; poznavalec hitre prehrane pa kot vrhunec svojih kuharskih sposobnosti od jutra do večera prodaja umešana jajca. Preveč fikcije škoduje glavi, preveč resničnosti pa želodcu, in če v zablodi lahko živijo oni, ne vem, zakaj ne smemo tudi mi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.