Rižota s kostanjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
S kostanjem lahko pripravite tudi rižoto, prav takšna pa je tudi odlična priloga k divjačini.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 100 g kostanja (olupljenih)
  • 200 g riža za rižote
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 šalotki
  • 70 ml belega vina
  • 350 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlički timijana (posušenega)
  • 50 g parmezana

Priprava:

  • Za rižoto s kostanjem najprej nekaj minut pražimo kostanj v pečici ali pa ga kuhamo v vroči vodi 15 minut. V obeh primerih v kostanj pred pripravo zarežemo križ, saj se tako lupina nekoliko izboči in jih zato lažje olupimo. Seveda pa lahko za pripravo rižote uporabimo tudi kupljen, že olupljen, kostanj oz. marone.
  • Olupimo šalotko in jo nasekljamo.
  • Segrejemo olivno olje in na njem rahlo popražimo šalotko. Dodamo riž za rižote in ga prav tako popražimo, dokler riž ne postekleni. Dodamo timijan.
  • Riž zalijemo z belim vinom in zelenjavno juho ter počakamo, da tekočina nekoliko povre, medtem mešamo. Postopoma dolivamo juho, ampak vedno le tolko, da pokrije riž. Na srednji kuhalni temperaturi enakomerno mešamo, dokler juha ne povsem povre.
  • Riž je tako gotov: zunaj kremast, ampak znotraj še vedno nekoliko trden. Marone narežemo na majhne koščke. Umešamo jih v rižoto in za nekaj minut segrejemo.
  • Preden rižoto s kostanjem postrežemo, ji primešamo še parmezan.

več receptov s kostanjem poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.