Romantika mine po dveh letih in pol

Foto: Žurnal24
Raziskava je pokazala, da romantika in zaljubljenost mineta po dveh letih, šest mesecih in 25 dneh. Pari se drug drugega tako navadijo, da se ne urejajo več, niti za seboj ne pospravljajo.
Oglej si celoten članek

Sedmo leto velja za kritično v romantični zvezi, zdaj pa ugotovitve kažejo, da se prve težave pojavijo že veliko prej. Raziskava, v kateri je sodelovalo 5000 parov, je namreč pokazala, da romantika in zaljubljenost mineta po točno dveh letih, šest mesecih in 25 dneh. Po treh letih zakona pa 83 odstotkov parov neha praznovati dan začetka zveze oz. vstopa v zakon.

Da bi bila statistika še slabša, je sedem od desetih moških priznalo, da se jim zdi normalno po stanovanju puščati čevlje in umazano perilo. 79 odstotkov pa jih za sabo pušča odprto straniščno školjko.

Tudi ženske imajo svoje metode za ubijanje romantike. Dve tretjini vprašanih je povedalo, da se za svoje partnerje ne urejajo več. 54 odstotkov se jih je po dveh letih nehalo ličiti, 61 odstotkov pa jih takoj po prihodu domov smukne v trenirko ali pižamo. Pari se bojujejo tudi pred televizijo. Kar 73 odstotkov jih je povedalo, da ne bi svojemu partnerju prepustili daljinskega upravljalca, tudi če bi jih ta lepo prosil.

John Sewell, vodja omenjene raziskave, je dejal: "Ljudje se v partnerstvu počutijo preveč udobno in zapadejo v rutino. Morali bi postaviti mejo med ugodjem in privlačnostjo za partnerja. Romantična večerja in pospravljanje za sabo prinašata romantiko na dolge proge".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.