Magazin
4 ogledov

Romantika mine po dveh letih in pol

Žurnal24 main
Raziskava je pokazala, da romantika in zaljubljenost mineta po dveh letih, šest mesecih in 25 dneh. Pari se drug drugega tako navadijo, da se ne urejajo več, niti za seboj ne pospravljajo.

Sedmo leto velja za kritično v romantični zvezi, zdaj pa ugotovitve kažejo, da se prve težave pojavijo že veliko prej. Raziskava, v kateri je sodelovalo 5000 parov, je namreč pokazala, da romantika in zaljubljenost mineta po točno dveh letih, šest mesecih in 25 dneh. Po treh letih zakona pa 83 odstotkov parov neha praznovati dan začetka zveze oz. vstopa v zakon.

Da bi bila statistika še slabša, je sedem od desetih moških priznalo, da se jim zdi normalno po stanovanju puščati čevlje in umazano perilo. 79 odstotkov pa jih za sabo pušča odprto straniščno školjko.

Tudi ženske imajo svoje metode za ubijanje romantike. Dve tretjini vprašanih je povedalo, da se za svoje partnerje ne urejajo več. 54 odstotkov se jih je po dveh letih nehalo ličiti, 61 odstotkov pa jih takoj po prihodu domov smukne v trenirko ali pižamo. Pari se bojujejo tudi pred televizijo. Kar 73 odstotkov jih je povedalo, da ne bi svojemu partnerju prepustili daljinskega upravljalca, tudi če bi jih ta lepo prosil.

John Sewell, vodja omenjene raziskave, je dejal: "Ljudje se v partnerstvu počutijo preveč udobno in zapadejo v rutino. Morali bi postaviti mejo med ugodjem in privlačnostjo za partnerja. Romantična večerja in pospravljanje za sabo prinašata romantiko na dolge proge".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.