Ruski spektakel bo Stožice obarval rdeče

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ljubljansko dvorano Stožice prihaja zbor Rdeče armade s posebnimi gosti.
Oglej si celoten članek

Konec septembra bo dvorana Stožice obarvana v rdečo barvo, saj se nam obeta, kot pravijo, pravi spektakel Zbora, orkestra in baleta Rdeče armade. Zbor Rdeče armade repertoar črpa iz ruskih narodnih pesmi, ruskih patriotskih pesmi in klasične glasbe, kjer se oslajajo predvsem na velika imena, kot so Mozart, Wagner, Verdi in drugi.

Da bi Stožice bile obarvane tudi v domače barve pa bodo poskrbeli Oto Pesner, Lado Leskovar in pevski zbor Pinko Tomažič.

V preteklih tridesetih letih je ansambel nastopil na več kot sedem tisoč koncertih in pred več kot 20 milijonov gledalci. Sodelovali so z velikimi imeni koz so Luciano Pavarotti, Mirelle Mathieu, Helena Fischer in drugi. Britanski časopis je Rdečo armado označil za nepogrešljiv del ruske kulture in nepogrešljiv del svetovne umetniške scene.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:21 26. Avgust 2015.

    Kje ste vsi protestniki? Zbor rdeče armade?! Rusija ne zatira manjšin? Ne zatira ljudi v Severni Osetiji, Čečeniji, Dagestanu? Ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.