Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

Ruski spektakel bo Stožice obarval rdeče

zbor rdeče armade Žurnal24 main
V ljubljansko dvorano Stožice prihaja zbor Rdeče armade s posebnimi gosti.

Konec septembra bo dvorana Stožice obarvana v rdečo barvo, saj se nam obeta, kot pravijo, pravi spektakel Zbora, orkestra in baleta Rdeče armade. Zbor Rdeče armade repertoar črpa iz ruskih narodnih pesmi, ruskih patriotskih pesmi in klasične glasbe, kjer se oslajajo predvsem na velika imena, kot so Mozart, Wagner, Verdi in drugi.

Da bi Stožice bile obarvane tudi v domače barve pa bodo poskrbeli Oto Pesner, Lado Leskovar in pevski zbor Pinko Tomažič.

V preteklih tridesetih letih je ansambel nastopil na več kot sedem tisoč koncertih in pred več kot 20 milijonov gledalci. Sodelovali so z velikimi imeni koz so Luciano Pavarotti, Mirelle Mathieu, Helena Fischer in drugi. Britanski časopis je Rdečo armado označil za nepogrešljiv del ruske kulture in nepogrešljiv del svetovne umetniške scene.  

Komentarjev 1
  • mm750 22:21 26.avgust 2015.

    Kje ste vsi protestniki? Zbor rdeče armade?! Rusija ne zatira manjšin? Ne zatira ljudi v Severni Osetiji, Čečeniji, Dagestanu? Ne zatira nenazadnje svojih ljudi? Samo v razmislek kvazi borcem za človekove pravice in novodobnim kvazi levičarjem z eno možgansko celico...