S kom za valentinovo?

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Je valentinovo res praznik ljubezni ali le priložnost, ko moramo spet zapravljati za darilca in darila? Rezultati anket so lahko zelo zgovorni.
Oglej si celoten članek

Če si na valentinovo ne želite nobenih čokoladnih ali srčkastih daril, ampak samo malo miru in čim manj trenj s partnerjem, niste edini. Anketa, ki jo je med 24 tisoč odraslimi v 23 državah naredil Ipsos, raziskovalno podjetje s sedežem v Parizu, je pokazala, da ni malo tistih, ki bi valentinovo raje preživeli s svojim ljubljenčkom kot s svojim partnerjem. Za valentinovo družbo bi psa najraje izbrali mlajši in tisti z nižjimi prihodki. Med mlajšimi od 35 let je bilo tistih, ki bi izbrali ljubljenčka, kar 25 odstotkov, med starejšimi od 55 pa 14 odstotkov.

Valentinovo bi v družbi ljubljenčka najraje preživeli Turki (49 odstotkov vprašanih bi raje izbralo ljubljenčka), sledijo Indijci (41 odstotkov), Japonci (30 odstotkov) in Kitajci (29 odstotkov). Najmanj si ljubljenčkove družbe na valentinovo želijo Francozi – le deset odstotkov bi jih dalo prednost ljubljenčku. Če vam gre torej valentinovo na živce, partner pa zadnje dni tudi malo, si v nedeljo brez slabe vesti podarite dolg sprehod ali crkljanje z ljubljenčkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.