Magazin
0 ogledov

S kom za valentinovo?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Je valentinovo res praznik ljubezni ali le priložnost, ko moramo spet zapravljati za darilca in darila? Rezultati anket so lahko zelo zgovorni.

Če si na valentinovo ne želite nobenih čokoladnih ali srčkastih daril, ampak samo malo miru in čim manj trenj s partnerjem, niste edini. Anketa, ki jo je med 24 tisoč odraslimi v 23 državah naredil Ipsos, raziskovalno podjetje s sedežem v Parizu, je pokazala, da ni malo tistih, ki bi valentinovo raje preživeli s svojim ljubljenčkom kot s svojim partnerjem. Za valentinovo družbo bi psa najraje izbrali mlajši in tisti z nižjimi prihodki. Med mlajšimi od 35 let je bilo tistih, ki bi izbrali ljubljenčka, kar 25 odstotkov, med starejšimi od 55 pa 14 odstotkov.

Valentinovo bi v družbi ljubljenčka najraje preživeli Turki (49 odstotkov vprašanih bi raje izbralo ljubljenčka), sledijo Indijci (41 odstotkov), Japonci (30 odstotkov) in Kitajci (29 odstotkov). Najmanj si ljubljenčkove družbe na valentinovo želijo Francozi – le deset odstotkov bi jih dalo prednost ljubljenčku. Če vam gre torej valentinovo na živce, partner pa zadnje dni tudi malo, si v nedeljo brez slabe vesti podarite dolg sprehod ali crkljanje z ljubljenčkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.