S pisanim obročem nad obročke maščobe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hooping. Nova vadba, ki na zabaven način okrepi celo telo.
Oglej si celoten članek

Gibanje. Te dni je v Slovenijo iz Velike Britanije prišla nova oblika vadbe hooping. Pri tej je glavni pripomoček velik pisan obroč, ki zelo spominja na hulahup, ki ga otroci še dandanes vrtijo okrog pasu. Toda naj vas to ne zavede, saj vadba še zdaleč ni tako lahka. Po besedah inštruktorice hoopinga Ines Rutar boste pošteno utrujeni že po 20 minutah, v tričetrt ure pa lahko porabite tudi do 800 kalorij.

Potrebujete le trenirko

Hooping je skupinska vadba in je primerna za oba spola, čeprav znajo biti po izkušnjah inštruktorice moški sprva malce sramežljivi. "Hoopinga se lahko loti kdorkoli, morda ni primeren le za nosečnice," pravi Rutarjeva. Vaditi je najbolje vsaj dvakrat na teden (vadba enkrat na teden ne bo prinesla opaznih rezultatov), za udeležbo na organizirani skupinski vadbi pa potrebujete le udobna športna oblačila, saj obroče prinese inštruktor.

Trup, zadnjica, roke, noge

Z obročem se da početi veliko več kot ga le vrteti okrog pasu. Vadba hooping je zasnovana tako, da si z njo najbolj okrepite mišice trupa, veliko vaj pa je osredotočenih tudi na mišice rok, nog in seveda zadnjice, kar je kot nalašč za učvrstitev telesa pred poletjem. Pri vadbi se boste dodobra prepotili in učinkovito pregnali stres, ob poskakovanju in zvijanju pa se boste najbrž tudi dobro zabavali.

Vadbo za zdaj ponujajo le v klubu Inergija v Ljubljani, kjer boste za uro hoopinga odšteli 9 evrov, za mesečno vadbo dvakrat na teden pa 50 evrov.

Obroči tudi z vodo

Obroči za hooping so nekoliko večji od klasičnih fitnesobročev. Nekateri so tudi napolnjeni z vodo ter zato težji in počasnejši, kar je primerno bodisi za popolne začetnike, ki se obvladovanja obroča šele učijo, bodisi za tiste, ki že imajo dovolj mišic, da lahko vadijo z njim. Klasični obroč za hooping vas bo stal od 29 do 43 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.