S tabletami le kilogram lažji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dodatki za hujšanje. Učinkujejo le redki, pa še ti le ob dieti in gibanju.
Oglej si celoten članek

Do poletja boste vitki le s pravilno prehrano in veliko vadbe, saj vam dodatki za hujšanje v obliki praškov, tablet ali sirupov ne bodo pomagali kaj dosti. Raziskava, objavljena v strokovni reviji International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, je namreč dokazala, da jih velika večina nima prav nobenega učinka.

Brez truda ni rezultatov

Tudi med tistimi nekaj dodatki, ki so imeli pozitiven učinek, je bil ta le minimalen (v celotnem procesu hujšanja izguba največ enega dodatnega kilograma) ter prisoten le ob gibanju in zdravi, manj kalorični hrani. "Dodajanje vlaknin, kalcija, beljakovin in zelenega čaja k zdravi prehrani lahko pripomore k izgubi teže, a le minimalno in ne brez redne vadbe," je v reviji poudarila vodja raziskave Melinda Manore. Če ne počnete ničesar, tudi učinka ne bo. Raziskava izpostavlja tudi neprijetne stranske učinke, ki jih ima veliko tovrstnih dodatkov. To so najpogosteje prebavne motnje in napihnjenost trebuha, nekateri pripravki pa so škodljivi tudi za srce, zato previdno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.