Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

S tabletami le kilogram lažji

trebuh tablete dieta Shutterstock
Dodatki za hujšanje. Učinkujejo le redki, pa še ti le ob dieti in gibanju.

Do poletja boste vitki le s pravilno prehrano in veliko vadbe, saj vam dodatki za hujšanje v obliki praškov, tablet ali sirupov ne bodo pomagali kaj dosti. Raziskava, objavljena v strokovni reviji International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, je namreč dokazala, da jih velika večina nima prav nobenega učinka.

Brez truda ni rezultatov

Tudi med tistimi nekaj dodatki, ki so imeli pozitiven učinek, je bil ta le minimalen (v celotnem procesu hujšanja izguba največ enega dodatnega kilograma) ter prisoten le ob gibanju in zdravi, manj kalorični hrani. "Dodajanje vlaknin, kalcija, beljakovin in zelenega čaja k zdravi prehrani lahko pripomore k izgubi teže, a le minimalno in ne brez redne vadbe," je v reviji poudarila vodja raziskave Melinda Manore. Če ne počnete ničesar, tudi učinka ne bo. Raziskava izpostavlja tudi neprijetne stranske učinke, ki jih ima veliko tovrstnih dodatkov. To so najpogosteje prebavne motnje in napihnjenost trebuha, nekateri pripravki pa so škodljivi tudi za srce, zato previdno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.