Magazin > Lepota & telo
175 ogledov

Razstrupljanje z zelenim smutijem

smuti Shutterstock
Priprava učinkovitega zelenega smutija zahteva znanje o pravilnem kombiniranju zelenjave in kakovosten blender, saj navaden mešalnik ni dovolj.

Po dolgi zimi z malo lokalne sveže zelenjave je telo željno nove, čiste energije, zato je pomlad idealen čas za razstrupljanje. “Kljub zdravi hrani in zdravemu načinu življenja smo lahko polni toksinov,” pravi Tajča Pavček, strokovnjakinja na področju razstrupljanja in presnega prehranjevanja.

Na sokovih vsaj teden

“Zeleni smutiji imajo v sebi ogromno vlaknin, ki kot gobe vase posrkajo strupene snovi in jih odstranijo iz telesa,” pojasnjuje. Na zeleni zelenjavi osnovani napitki vsebujejo tudi veliko aminokislin, ki jih telo pretvori v beljakovine, in vsa hranila, ki jih telo potrebuje. Za boljši okus jim dodajte sadje.“Prečiščevanje z gostimi kašastimi sokovi naj bi trajalo vsaj en teden,” še pravi Pavčkova, “ob tem pa se je pametno posvetovati s strokovnjakom.” “Odziv telesa je lahko takoj na začetku tudi negativen, a to je le znak, da stvar deluje in boste kmalu polni energije,” dodaja. “Reakcija v obliki glavobola,

rahlega prehlada ali vrtoglavice je celo zaželena, saj je to znak, da se telo dejansko razstruplja.”

Prehitite spomladansko utrujenost
Preventiva. Prečiščevalni teden je lahko tudi učinkovit način preprečevanja tegob, ki jih prinaša pomlad. Z zelenimi smutiji ne boste utrujeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.