S tem si je ob izgubi žene in očeta pomagal Boštjan Dermol (Nude)

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pred šestimi leti je zaradi raka izgubil ženo, lansko leto se je poslovil tudi njegov oče.
Oglej si celoten članek

Pred šestimi leti je Boštjan Dermol, pevec nekdaj ene izmed najbolj priljubljenih skupin pri nas, Nude, zaradi raka izgubil ženo, pred enim letom se je poslovil od očeta. Iz bolečine pa je črpal navdih za glasbeno ustvarjanje in pisanje poezije,  v pesmih je strnil občutke ob poslavljanju in soočanju z izgubo njemu najdražjih oseb. Nedavno je tako izdal drugo pesniško zbirko Trilogija, ki je nastajala kar sedem let, letos pa bo izšel njegov prvi samostojni glasbeni album.

"Smrt je neizbežen del našega telesnega življenja. Treba jo je sprejeti. Ko pride čas, jo je treba objeti. Verjetno nikoli ne pride v pravem trenutku, vedno se nam zdi, da je prezgodnja. Včasih pa je pravo olajšanje. Ko nič več ne boli, ko odhajajoči ne čuti več trpljenja, agonije. Zavedanje minljivosti, krhkosti daje pravo vrednost vsakemu trenutku, ki ga imamo. Priložnost, da naredimo prave stvari, dokler lahko. In to na pravi način. Ker nič ni večno, vse je minljivo. In nič ni samo po sebi umevno. To zares dojameš šele, ko se ljubljena oseba sooči z boleznijo. Ko je slutnja smrti otipljivo blizu. Zelo boleče je spoznanje, da veš, je odhod neizbežen. In potem pride trenutek, ko se je treba soočiti s praznino, ko ljubljene osebe ni več. Sledijo faze žalovanja, od jeze do globoke žalosti, priznanja nemoči in iskanja smisla," je Boštjan za Novi tednik povedal konec februarja. 

Več o tem, kako je bila pesniška zbirka Trilogija njegova osebna terapija in kako lahko pomaga drugim, ki se soočajo z izgubami, pa je povedal tudi v nedavnem intervjuju za VTV Studio, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Odkrito je priznal, da se z izgubo sooča vsak dan sproti in da njegovi ljubljeni naprej živijo z ljubeznijo, ki jo čuti do njih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.