Magazin > VIP
4883 ogledov

S tem si je ob izgubi žene in očeta pomagal Boštjan Dermol (Nude)

Boštjan Dermol Anže Petkovšek
Pred šestimi leti je zaradi raka izgubil ženo, lansko leto se je poslovil tudi njegov oče.

Pred šestimi leti je Boštjan Dermol, pevec nekdaj ene izmed najbolj priljubljenih skupin pri nas, Nude, zaradi raka izgubil ženo, pred enim letom se je poslovil od očeta. Iz bolečine pa je črpal navdih za glasbeno ustvarjanje in pisanje poezije,  v pesmih je strnil občutke ob poslavljanju in soočanju z izgubo njemu najdražjih oseb. Nedavno je tako izdal drugo pesniško zbirko Trilogija, ki je nastajala kar sedem let, letos pa bo izšel njegov prvi samostojni glasbeni album.

"Smrt je neizbežen del našega telesnega življenja. Treba jo je sprejeti. Ko pride čas, jo je treba objeti. Verjetno nikoli ne pride v pravem trenutku, vedno se nam zdi, da je prezgodnja. Včasih pa je pravo olajšanje. Ko nič več ne boli, ko odhajajoči ne čuti več trpljenja, agonije. Zavedanje minljivosti, krhkosti daje pravo vrednost vsakemu trenutku, ki ga imamo. Priložnost, da naredimo prave stvari, dokler lahko. In to na pravi način. Ker nič ni večno, vse je minljivo. In nič ni samo po sebi umevno. To zares dojameš šele, ko se ljubljena oseba sooči z boleznijo. Ko je slutnja smrti otipljivo blizu. Zelo boleče je spoznanje, da veš, je odhod neizbežen. In potem pride trenutek, ko se je treba soočiti s praznino, ko ljubljene osebe ni več. Sledijo faze žalovanja, od jeze do globoke žalosti, priznanja nemoči in iskanja smisla," je Boštjan za Novi tednik povedal konec februarja. 

Več o tem, kako je bila pesniška zbirka Trilogija njegova osebna terapija in kako lahko pomaga drugim, ki se soočajo z izgubami, pa je povedal tudi v nedavnem intervjuju za VTV Studio, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Odkrito je priznal, da se z izgubo sooča vsak dan sproti in da njegovi ljubljeni naprej živijo z ljubeznijo, ki jo čuti do njih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice