Slovenija
43922 ogledov

Grozljiva smrt v gozdu, policija sumi na kaznivo dejanje

Gozd pozimi Profimedia Fotografija je simbolična.
Moški se je ponesrečil med sečnjo dreves.

Včeraj okoli 10.30 se je v okolici Pijave Gorice smrtno ponesrečil 74-letni moški. Kot je sporočila policija, je moški skupaj s 73-letnim lastnikom gozda izvajal sečnjo dreves, odžagano deblo drevesa  pa je padlo na moškega in ga tako hudo poškodovalo, da je na kraju umrl.

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

Pri tem policija svetuje dodatno previdnost pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin. V gozd se ne odpravljajte sami, upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo.

Traktor prevozil osebo

Včeraj, prav tako okoli 10.30 je bila policija obveščena o dogodku na območju Križa pri Komendi, kjer je traktor prevozil osebo. Po do sedaj zbranih obvestilih je pri zlaganju drv iz traktorskega priključka traktor brez nadzora odpeljal po klančini. Občan, ki je zlagal drva, ga je poskušal ustaviti, pri tem pa je padel pod kolo traktorja in se lažje telesno poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja in bodo dogodek ustrezno zaznamovali.

Muhabi Gashi Slovenija Slovenija Mamo šestih otrok umoril s palico
Komentarjev 8
  • srecnii 18:06 23.marec 2023.

    Pa revnirni gozdarji grozijo s kaznijo, če se ne pospravi v določenem roku suhe smreke, potem pa enim ne preostane drugega kot da gredo sami ker izkušenih ni oz. so zasedeni.

  • Pepe007 10:24 23.marec 2023.

    V gozd se naj ne bi sam odpravljal, če pa se bo pomočniku zgodila nesreča, pa boš obtožen poškodbe iz malomarnosti. Bolj zanesljivo je, da si sam ... Če umreš, pač umreš, po sodiščih pa se le ne rabiš vlačiti.

  • rd2dmk2 09:13 23.marec 2023.

    a ste prebral 73 in 74 stara moška sta podirala drevje.. halo!! za govz so dobri za volan pa ne..e bemti vas mladino leno. namest da bi fotra v oštariji kafe srkala in kelnarco gnjavila sta pa morala v hosto, ...prikaži več da mladež se lahk preklada po telovadnicah, se trimčka na biciklih in tenis igriščih..