Svet
2247 ogledov

Triletna deklica ustrelila letno dni starejšo sestrico

Pištola EPA
ZDA: Še ena tragična zgodba, v kateri je imel otrok dostop do strelnega orožja.

Ameriška policija je sporočila, da je triletna deklica v nedeljo v Teksasu po nesreči s polavtomatsko pištolo ustrelila in ubila svojo štiriletno sestro, kar je zadnji odmeven primer tragičnih posledic razširjenosti strelnega orožja v ZDA.

Triletnica je ušla nadzoru odraslih, čeprav jih je bilo v hiši kar pet, vključno s staršema, in nekako prišla do nabite polavtomatske pištole.

"Družinski člani so slišali strel, pritekli so v sobo in na tleh našli štiriletno deklico, ki se ni odzivala," je novinarjem povedal šerif okrožja Harris Ed Gonzalez. Deklica je bila na kraju dogodka razglašena za mrtvo.

"Zdi se, da je to še ena tragična zgodba, v kateri je imel otrok dostop do strelnega orožja in je ustrelil nekoga drugega," je dodal šerif, ki je zatrdil, da ni šlo za namerno streljanje.

V ZDA je več orožja kot ljudi - približno 400 milijonov. Vsak tretji odrasli prebivalec ZDA ima v lasti vsaj en kos strelnega orožja, skoraj vsak drugi odrasli pa živi v domu s strelnim orožjem. V mestih je takih primerov manj, na podeželju nekoliko več.

Po podatkih Arhiva o nasilju s strelnim orožjem so lani v ZDA zabeležili več kot 44.000 smrtnih žrtev zaradi uporabe strelnega orožja. Od tega je polovica samomorov, druga polovica pa umorov, nesreč ali primerov samoobrambe. Pogosto se namerno ali nenamerno pobijajo tudi otroci.

Teksas, kjer najpogosteje izvajajo smrtne kazni in imajo najbolj ostre zakone proti splavu, je sicer ena od zveznih držav, kjer je dostop do orožja najlažji.

Komentarjev 7
  • Pierre 15:21 15.marec 2023.

    Land of the free and home of the brave (iz ameriške himne)

  • Detel5ica 11:26 14.marec 2023.

    Starše strpat za dolgo v arest

  • rd2dmk2 10:35 14.marec 2023.

    ja no Sam doma pa je dobil oskarje... torej če otrok ustreli bratca ni okej, če pa ustreli sto žebljev v nekoga je pa nagrajen. sam za obnovitev. sicer pa mi mal neki ni jasno, kar sem sam streljal s ...prikaži večs pištolami, ja ni to tolk simpl stisnt tistga petelina. in tud takole je; kandidati za varnostnike so na deset (10) m zgrešil celo tarčo velikosti 0,6x0,6metra. celo! šlo v bojno brdo. tako da tole tukaj meni včasih pride na misel tisti Abramov izgovor :sem čistil orožje.