S tem trikom boste podaljšali svežino banan

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Banane so eden najbolj priljubljenih sadežev; žal po nekaj dneh njihova svežina zbledi. Oziroma v primeru banan potemni. S pomočjo tega trika boste svežino banana podaljšali za nekajkrat.
Oglej si celoten članek

Po nakupu banan je seveda najbolj pomembno, kako jih boste shranili. Sobna temperatura pozvroča njihovo prehitro zorenje, v hladilniku je zanje prehladno, prehitro postanejo črne, še manj primeren je – zaradi nihanja temperature – balkon. 

Gnitje banan oziroma propadanje sadeža lahko obidete s tem enostavnim trikom, ki je objavljen na Youtubu. Posnetek dokazuje, kako se banane obnašajo če uporabite pri njihovem shranjevanju ta trik ali ne.

Banane zavijte v prozorno folijo, lahko tudi vrečko in jih takšne postavite v hladilnik. Še bolj boste učinkoviti, če boste vsako banano zavili posebej. Se vam zdi škoda časa in opravilo preveč zamudno? Spodnji video vas bo prepričal! V njem bost tudi videli razliko po nekaj dneh; torej kakšne bodo banana, ki niso bile zavit v plastične vrečkice in tiste, ki so bile. Nata način podaljšate življenjsko dobo priljubljenemu sadežu za kar teden dni.

Olupljene in zavite v plastično vrečko lahko tudi zamrznete. Tako bodo počakale približno dva meseca, vendar lahko odmrznjene uporabljate le za kuho in peko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.