Magazin
1724 ogledov

S tem trikom boste podaljšali svežino banan

banane Žurnal24 main
Banane so eden najbolj priljubljenih sadežev; žal po nekaj dneh njihova svežina zbledi. Oziroma v primeru banan potemni. S pomočjo tega trika boste svežino banana podaljšali za nekajkrat.

Po nakupu banan je seveda najbolj pomembno, kako jih boste shranili. Sobna temperatura pozvroča njihovo prehitro zorenje, v hladilniku je zanje prehladno, prehitro postanejo črne, še manj primeren je – zaradi nihanja temperature – balkon. 

Gnitje banan oziroma propadanje sadeža lahko obidete s tem enostavnim trikom, ki je objavljen na Youtubu. Posnetek dokazuje, kako se banane obnašajo če uporabite pri njihovem shranjevanju ta trik ali ne.

Banane zavijte v prozorno folijo, lahko tudi vrečko in jih takšne postavite v hladilnik. Še bolj boste učinkoviti, če boste vsako banano zavili posebej. Se vam zdi škoda časa in opravilo preveč zamudno? Spodnji video vas bo prepričal! V njem bost tudi videli razliko po nekaj dneh; torej kakšne bodo banana, ki niso bile zavit v plastične vrečkice in tiste, ki so bile. Nata način podaljšate življenjsko dobo priljubljenemu sadežu za kar teden dni.

Olupljene in zavite v plastično vrečko lahko tudi zamrznete. Tako bodo počakale približno dva meseca, vendar lahko odmrznjene uporabljate le za kuho in peko.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 07:23 08.december 2015.

    "Tako bodo počakale približno dva meseca, vendar lahko odmrznjene uporabljate le za kuho in peko."Sem videl da se je zmrznjene banane uporabljalo že v smoothie-jih, pa nč ne vem da bi blo s tem kej narobe?