S temi besedami je princ William potolažil žalujočo mater

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Princ William je našel prave besede.
Oglej si celoten članek

V dokumentarnem filmu Mind Over Marathon, ki govori o skupini tekačev z duševnimi težavami, je nastopil tudi britanski princ William, ki se je med drugim pogovarjal z Rhian Burke, mamo, ki je v razmaku nekaj dni izgubila enoletnega otroka in moža. Njen sin George je zaradi pljučnice in svinjske gripe umrl leta 2012, nekaj dni pozneje pa se je njen mož iz žalosti vrgel z avtocestnega viadukta.

Burke ima še dva otroka, 9-letno Holly in 8-letnega Isaaca, zato jo je zanimalo, ali bo z njima vse v redu. "Bili ste malo starejši od mojih otrok, ko ste izgubili mamo. Skrbi me. Saj bo z njima vse v redu, a ne?“ je vprašala princa. Ta je zanjo našel prave besede. "Ob mami, kot ste vi, bo z njima absolutno vse v redu. To drži, saj se situacije zavedate in ste že naredili korak naprej,“ ji je odgovoril William in dodal, da je zelo pomembno, da čustev in čustvenih težav ne ignoriramo.
Eden od ciljev omenjenega dokumentarnega filma je odpraviti stigmo, ki se drži bolnikov z duševnimi motnjami, ki mnogokrat tudi zaradi nedelujočega zdravstvenega sistema ostanejo brez pomoči.

William je sicer v dokumentarcu spregovoril tudi o dnevu, ko je izvedel za smrt princese Diane. Bil je pri kraljici. "Najhujši je šok, ki ga tudi po 20 letih še čutim. Ljudje mislijo, da šok ne more tako dolgo trajati, a lahko. Gre za pomemben trenutek v življenju, ki te nikoli ne zapusti, a se z njim naučiš živeti,“ je izjavil William.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.