Magazin > VIP
380 ogledov

S temi besedami je princ William potolažil žalujočo mater

princ william Profimedias
Princ William je našel prave besede.

V dokumentarnem filmu Mind Over Marathon, ki govori o skupini tekačev z duševnimi težavami, je nastopil tudi britanski princ William, ki se je med drugim pogovarjal z Rhian Burke, mamo, ki je v razmaku nekaj dni izgubila enoletnega otroka in moža. Njen sin George je zaradi pljučnice in svinjske gripe umrl leta 2012, nekaj dni pozneje pa se je njen mož iz žalosti vrgel z avtocestnega viadukta.

Burke ima še dva otroka, 9-letno Holly in 8-letnega Isaaca, zato jo je zanimalo, ali bo z njima vse v redu. "Bili ste malo starejši od mojih otrok, ko ste izgubili mamo. Skrbi me. Saj bo z njima vse v redu, a ne?“ je vprašala princa. Ta je zanjo našel prave besede. "Ob mami, kot ste vi, bo z njima absolutno vse v redu. To drži, saj se situacije zavedate in ste že naredili korak naprej,“ ji je odgovoril William in dodal, da je zelo pomembno, da čustev in čustvenih težav ne ignoriramo.
Eden od ciljev omenjenega dokumentarnega filma je odpraviti stigmo, ki se drži bolnikov z duševnimi motnjami, ki mnogokrat tudi zaradi nedelujočega zdravstvenega sistema ostanejo brez pomoči.

William je sicer v dokumentarcu spregovoril tudi o dnevu, ko je izvedel za smrt princese Diane. Bil je pri kraljici. "Najhujši je šok, ki ga tudi po 20 letih še čutim. Ljudje mislijo, da šok ne more tako dolgo trajati, a lahko. Gre za pomemben trenutek v življenju, ki te nikoli ne zapusti, a se z njim naučiš živeti,“ je izjavil William.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.