S temi triki nad smrdljive športne copate

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Tako enostavno lahko vonj po potu za vedno spravite iz športnih copat in ostale športne opreme …
Oglej si celoten članek

Če lahko, športno opremo operite kot običajno, le da v pralni stroj dodate še dve žlici sode bikarbone in jabolčnega kisa, ki bosta ubila bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj.

Zdravje Kako pravilno prati spodnje perilo?

Neprijetnega vonja na vaši opremi namreč ne pušča pot, temveč vlaga in ostanki kože v kombinaciji s toploto, ki skupaj ustvarjajo odlično okolje za bakterije in ravno te bakterije so tiste, ki puščajo vonj po zatohlem in plesnivem. Tako opremo čim prej operite in uporabite zgornji trik, nato pa na posušene športne copate kanite nekaj kapljic eteričnega olja sivke in citrusov, ki delujeta antibakterijsko. Opremo, če imate možnost, vedno posušite na svežem zraku, lahko pa si pomagate tudi z mačjim peskom, časopisnim papirjem ali kavnimi zrni, ki jih vsujete v obutev. Ta trik bo nase vezal vlago in preprečil nastanek bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj.

Kajenje Je za otroka škodljiv tudi smrad na obleki in laseh?

Če opreme ne morete oprati v stroju, jo dobro osušite, položite v vrečko in čez noč zamrznite v zamrzovalniku. Tudi hlad namreč ubija bakterije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.