Sarmice

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Le kaj prvi dan v letu prija bolj, kot tople in kiselkaste sarme? Prava jed za preganjaje mačka.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • srednje veliko glavo kislega zelja
  • čebulo
  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 50 g riža
  • malo olja
  • 80 g suhih rebr
  • 6 dl goveje osnove
  • sol in poper


Priprava:

  • Čebulo drobno sesekljajte. Zeljne liste ločite med seboj in jim po potrebi stanjšajte sredinska rebra. Liste zložite na površino.
  • V posodi zmešajte meso, čebulo, riž, nekaj kapljic olja, sol in poper.
  • Nadev poljubno razdelite na zeljne liste in vsakega posebej zavijte.
  • Preostale zeljne liste narežite na trakove. Suha rebra narežite na kose in jih poljubno skupaj z zeljem zložite na dno posode, dodajte tudi sarme, zalijte z jušno osnovo ali vodo in kuhajte približno eno uro ali uro in pol. Po želji lahko sarme pečete tudi v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno eno uro.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.