Magazin
50 ogledov

Sarmice

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Le kaj prvi dan v letu prija bolj, kot tople in kiselkaste sarme? Prava jed za preganjaje mačka.

Potrebujete:

  • srednje veliko glavo kislega zelja
  • čebulo
  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 50 g riža
  • malo olja
  • 80 g suhih rebr
  • 6 dl goveje osnove
  • sol in poper


Priprava:

  • Čebulo drobno sesekljajte. Zeljne liste ločite med seboj in jim po potrebi stanjšajte sredinska rebra. Liste zložite na površino.
  • V posodi zmešajte meso, čebulo, riž, nekaj kapljic olja, sol in poper.
  • Nadev poljubno razdelite na zeljne liste in vsakega posebej zavijte.
  • Preostale zeljne liste narežite na trakove. Suha rebra narežite na kose in jih poljubno skupaj z zeljem zložite na dno posode, dodajte tudi sarme, zalijte z jušno osnovo ali vodo in kuhajte približno eno uro ali uro in pol. Po želji lahko sarme pečete tudi v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno eno uro.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.