Seks popestrite s pripomočki

Foto: Red Shop Igračka spolnost Foto: Red Shop Igračka spolnost Foto: Red Shop Igračka spolnost Foto: Red Shop Igračka spolnost
Dokler se partnerja pogovarjata, intimnost ni ogrožena.
Oglej si celoten članek

Številni pari, ki v skupnosti živijo že več desetletij, ugotavljajo, da spolnost postaja vedno bolj enolična. "Popestritev spolnosti po 50. letu je čisto podobna tisti pri 30. Vse se začne v glavi. Če partnerju namenimo dovolj kakovostnega časa, zavesti in energije, se bo to odražalo tudi v spolnosti. Pogovor in skupno zbiranje idej pa bosta spolnost še bolj razvnela," pravi specialist zakonske in družinske terapije Peter Pinter. Vzrok torej ni v manjši želji po spolnosti po 50. letu, ampak v odnosu. "Največja težava bi lahko bila odtujenost partnerjev, ki živita skupaj iz navade. V tem primeru ni niti čustvene povezanosti, ne delita si svojih misli, strahov, vprašanj in razmišljanj, kar se seveda odraža v intimi in prenese v spolnost," dodaja.

Kakovost ni le v trdosti

Pri moških se po navadi pojavijo težave s spolno močjo. "Moški se bo zaradi družbenih stereotipov in lastnega neznanja skoraj vedno spraševal, ali je v spolnosti dovolj dober. Če pri sebi nima razčiščeno, da se kakovost spolnosti ne meri v dolžini in trdoti, bo imel v svoji glavi vedno večje težave. Večina moških, ki so prepričani, da imajo težave s spolnostjo, je v resnici samo obremenjena s kopico občutkov frustracij in strahov, da niso ljubljeni takšni, kot so," razlaga Pinter.

Zadovoljna je željna

Ženske pa začnejo običajno bežati pred intimnostmi s partnerjem. "Težava številnih žensk je njihova nizka samopodoba, ki z leti še bolj upada. Tudi pri njih je ključna povezava telesa in uma. Tiste, ki se kljub letom v svojem telesu počutijo lepo, zapeljivo in privlačno, v spolnosti ne bodo imele težav. Partner lahko tu bistveno pomaga s komplimenti in pohvalami partnerice na telesni ravni," svetuje specialist.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.