Magazin
327 ogledov

Seks popestrite s pripomočki

par
1/4
Shutterstock
Dokler se partnerja pogovarjata, intimnost ni ogrožena.

Številni pari, ki v skupnosti živijo že več desetletij, ugotavljajo, da spolnost postaja vedno bolj enolična. "Popestritev spolnosti po 50. letu je čisto podobna tisti pri 30. Vse se začne v glavi. Če partnerju namenimo dovolj kakovostnega časa, zavesti in energije, se bo to odražalo tudi v spolnosti. Pogovor in skupno zbiranje idej pa bosta spolnost še bolj razvnela," pravi specialist zakonske in družinske terapije Peter Pinter. Vzrok torej ni v manjši želji po spolnosti po 50. letu, ampak v odnosu. "Največja težava bi lahko bila odtujenost partnerjev, ki živita skupaj iz navade. V tem primeru ni niti čustvene povezanosti, ne delita si svojih misli, strahov, vprašanj in razmišljanj, kar se seveda odraža v intimi in prenese v spolnost," dodaja.

Kakovost ni le v trdosti

Pri moških se po navadi pojavijo težave s spolno močjo. "Moški se bo zaradi družbenih stereotipov in lastnega neznanja skoraj vedno spraševal, ali je v spolnosti dovolj dober. Če pri sebi nima razčiščeno, da se kakovost spolnosti ne meri v dolžini in trdoti, bo imel v svoji glavi vedno večje težave. Večina moških, ki so prepričani, da imajo težave s spolnostjo, je v resnici samo obremenjena s kopico občutkov frustracij in strahov, da niso ljubljeni takšni, kot so," razlaga Pinter.

Zadovoljna je željna

Ženske pa začnejo običajno bežati pred intimnostmi s partnerjem. "Težava številnih žensk je njihova nizka samopodoba, ki z leti še bolj upada. Tudi pri njih je ključna povezava telesa in uma. Tiste, ki se kljub letom v svojem telesu počutijo lepo, zapeljivo in privlačno, v spolnosti ne bodo imele težav. Partner lahko tu bistveno pomaga s komplimenti in pohvalami partnerice na telesni ravni," svetuje specialist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.