Sem breskva ali banana?

Foto: Žurnal24 Ljudje niso vedeli, ali so banana ali breskev.
Stranke neke picerije v kitajskem mestu Zhengzhou so bile pošteno zmedene. Ne, niso imeli težav z naročanjem hrane. Zmedli so jih znaki na toaletnih prostorih.
Oglej si celoten članek

Ko narava pokliče, se ji je treba odzvati. Pa naj ste doma ali pa v restavraciji. Lastnik picerije si je zaželel drugačnih znakov na vratih toaletnih prostorov, kar pa je povsem zmedlo njegove stranke. Na vrata je namreč namestil banano in breskev.

Uradniki so bili obveščeni o čudnem označevanju, zato so se odločili, da bodo preverili, kako se gostje restavracije znajdejo. V desetih minutah je kar dvanajst ljudi stalo pred toaletnimi prostori in se prestapljajo z ene noge na drugo, ker niso vedeli, skozi katera vrata morajo iti. "Nisem vedel, kateri znak predstavlja moško toaleto. Je banana simbol za suho žensko?" se je spraševal nek moški.

Ko so oblasti preverjale označbe na drugih javnih mestih v Zhengzhouju, so odkrile še več čudnih znakov. Nekje so moške toaletne prostore označili s sliko slapu, ženske pa z dežnimi kapljami. Zaradi razlik v označevanju, so se oblasti odločile, da bodo poenotile javno označevanje toaletnih prostorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.