Magazin > Bizarno
33 ogledov

Sem breskva ali banana?

Ljudje niso vedeli, ali so banana ali breskev. Žurnal24 main
Stranke neke picerije v kitajskem mestu Zhengzhou so bile pošteno zmedene. Ne, niso imeli težav z naročanjem hrane. Zmedli so jih znaki na toaletnih prostorih.

Ko narava pokliče, se ji je treba odzvati. Pa naj ste doma ali pa v restavraciji. Lastnik picerije si je zaželel drugačnih znakov na vratih toaletnih prostorov, kar pa je povsem zmedlo njegove stranke. Na vrata je namreč namestil banano in breskev.

Uradniki so bili obveščeni o čudnem označevanju, zato so se odločili, da bodo preverili, kako se gostje restavracije znajdejo. V desetih minutah je kar dvanajst ljudi stalo pred toaletnimi prostori in se prestapljajo z ene noge na drugo, ker niso vedeli, skozi katera vrata morajo iti. "Nisem vedel, kateri znak predstavlja moško toaleto. Je banana simbol za suho žensko?" se je spraševal nek moški.

Ko so oblasti preverjale označbe na drugih javnih mestih v Zhengzhouju, so odkrile še več čudnih znakov. Nekje so moške toaletne prostore označili s sliko slapu, ženske pa z dežnimi kapljami. Zaradi razlik v označevanju, so se oblasti odločile, da bodo poenotile javno označevanje toaletnih prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.