Šest razlogov, zakaj so češnje dobre za vas

Foto: primorska 04.06.2009, cesnje, foto sasa islamovic
Foto: primorska 04.06.2009, cesnje, foto sasa islamovic
Ker je zdaj čas češenj, to izkoristite, saj bo to vašemu telesu koristilo.
Oglej si celoten članek

Češnje imajo pozitiven vpliv na ljudi, ki trpijo za kroničnimi vnetnimi boleznimi. Češnjev sok je blagodejen za lajšanje vnetja sklepov pri ljudeh, ki imajo artritis in putiko, je pokazala študija opravljena na univerzi v Vermontu. 

V eni skodelici češenj je približno 25 odstotkov priporočene dnevne količine vitamina C in več kot dva grama vlaknin. Češnje zmanjšajo bolečine v mišicah po vadbi, saj je v njih veliko antioksidantov.

Skladno z raziskavo naj bi redno uživanje češenj blažilo simptome alzheimerjeve in huntingtonovoe bolezni. Velika vsebnost antocianinov naj bi pozitivno vplivala na zdravje srca

Češnje so naravni vir melatonina, hormona, ki nadzoruje spanje. Če imate težave s spanjem, je priporočljivo, da v svojo prehrano vključite češnjev sok.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.