Shujšajte pri 28 letih

Foto: Žurnal24 Za uspešno dieto potrebujete dobro motivacijo. (Foto: Shutterstock)
Ženske, stare 28 let, imajo največ motivacije in možnosti za uspešen zaključek diet, poročajo britanski raziskovalci.
Oglej si celoten članek

Diete so najuspešnejše pri ženskah v poznih 20., je pokazala britanska raziskava. Izgubljanje kilogramov naj bi bilo pri njih lažje zaradi aktivnega družabnega življenja, povečane skrbi za brezhiben videz in bolj svobodnega partnerskega življenja brez zakonskih in družinskih obveznosti. Najboljše rezultate diet pri 28 letih je potrdilo 64 odstotkov od tri tisoč sodelujočih Britank.

40 odstotkov žensk po 40. letu starosti misli, da so že dosegle vrhunec v svojem življenju, zato zanje zunanji videz ni več prioriteta.

Težje po 30. letu starosti
Zakaj kilogrami po tridesetem težje izginjajo? Raziskovalci poleg upočasnjenega metabolizma razloge pripisujejo pomanjkanju prostega časa in prezaposlenosti z družinskimi obveznostmi. Ženskam po štiridesetem pa težave z izgubljanjem kilogramov predstavljata predvsem hitra izguba motivacije in manjša želja po vitkem telesu. Čeprav se ženske na dieto povprečno odpravijo dvakrat na leto, jih tri četrtine priznava, da jim vsaj ena dieta na leto spodleti.

Ste zadovoljni s svojim telesom?
Vodja raziskave Sue Back pojasnjuje, da do manjše želje po hujšanju pripelje boljša samopodoba žensk po štiridesetem. "Stabilni in srečni odnosi s partnerjem igrajo pomembno vlogo pri počutju in samopodobi žensk," dodaja.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.