Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Shujšajte pri 28 letih

Za uspešno dieto potrebujete dobro motivacijo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ženske, stare 28 let, imajo največ motivacije in možnosti za uspešen zaključek diet, poročajo britanski raziskovalci.

Diete so najuspešnejše pri ženskah v poznih 20., je pokazala britanska raziskava. Izgubljanje kilogramov naj bi bilo pri njih lažje zaradi aktivnega družabnega življenja, povečane skrbi za brezhiben videz in bolj svobodnega partnerskega življenja brez zakonskih in družinskih obveznosti. Najboljše rezultate diet pri 28 letih je potrdilo 64 odstotkov od tri tisoč sodelujočih Britank.

40 odstotkov žensk po 40. letu starosti misli, da so že dosegle vrhunec v svojem življenju, zato zanje zunanji videz ni več prioriteta.

Težje po 30. letu starosti
Zakaj kilogrami po tridesetem težje izginjajo? Raziskovalci poleg upočasnjenega metabolizma razloge pripisujejo pomanjkanju prostega časa in prezaposlenosti z družinskimi obveznostmi. Ženskam po štiridesetem pa težave z izgubljanjem kilogramov predstavljata predvsem hitra izguba motivacije in manjša želja po vitkem telesu. Čeprav se ženske na dieto povprečno odpravijo dvakrat na leto, jih tri četrtine priznava, da jim vsaj ena dieta na leto spodleti.

Ste zadovoljni s svojim telesom?
Vodja raziskave Sue Back pojasnjuje, da do manjše želje po hujšanju pripelje boljša samopodoba žensk po štiridesetem. "Stabilni in srečni odnosi s partnerjem igrajo pomembno vlogo pri počutju in samopodobi žensk," dodaja.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.