Si upate dlje od najdlje?

Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Danes priporočamo ogled drame Dlje od najdlje, ki jo bodo ob 16. in 20. uri uprizorili na odru Mestnega gledališča ljubljanskega.
Oglej si celoten članek

Avtorica Zinnie Harris je pri pisanju sledila resnični zgodbi o skrivnostnem otočku z imenom Tristan da Cunha, kjer je nekaj let kot anglikanski duhovnik služboval in z družino živel njen ded. Vulkanski otok v južnem Atlantiku sicer velja za najbolj odročen naseljen kraj na svetu in je del britanskega prekomorskega teritorija.

Na drobcenem otoku je življenje povsem drugačno kot na celini: ladja na njem pristane vsakih šest mesecev, otočane pa združuje nekakšna mešanica kultur in obdobij, poseben jezik, svojstvene navade ter predvsem velika skrivnost in občutek krivde, ki sta skrbno varovana pred zunanjim svetom. Otoška skupnost šteje okrog 170 prebivalcev, ki lovijo jastoge in jedo pingvinja jajca. Na otoku ni elektrike in ni dreves, edina razsvetljava so oljenke, hiše pa so zgrajene iz kamna in desk, ki jih je prineslo z ladijskih razbitin.

Bill Lavarello (Milan Štefe), otočan v poznih 50-ih, živi s svojo ženo Mill (Judita Zidar). Njun mladi nečak Francis (Jure Henigman) na otok pripelje podjetnika iz Cape Towna, gospoda Hansna (Matej Puc), ki s poslovno idejo napoveduje spremembe v življenju otočanov. Zaradi izbruha vulkana otočane evakuirajo v Veliko Britanijo. Z lažjo, da vrnitev zaradi vulkanske katastrofe ni mogoča, podjetnik Hansen otočane zadržuje na delu v svoji tovarni. Vendar je hrepenenje po vrnitvi tako močno, da je Mill pripravljena izdati celo otoško skrivnost, ki si jo deli z Billom ter mlado in osamljeno Rebecco (Tjaša Železnik).

Za vstopnico boste odšteli od 7,90 evra do 10,80 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.