Sindrom mrtve nožnice: Vas mora skrbeti?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kako nastane in kaj storiti?
Oglej si celoten članek

Na spletu se v zadnjem času vse pogosteje pojavljajo vprašanja, ki se vrtijo okoli sindroma mrtve nožnice, ki naj bi ga povzročila prepogosta uporaba vibratorja, zaradi česar naj bi vagina izgubila občutljivost. Rezultat: ženske s tem sindromom težje doživijo orgazem.

Portal health.com je o sindromu povprašal ginekologinjo dr. Sherry Ross, ki pravi, da so skrbi odveč. »Uporaba vibratorja je ena najbolj učinkovitih metod za doseganje orgazma,« je povedala strokovnjakinja in dodala, da je uporaba sicer varna, po dolgi uporabi pa lahko pride do začasne izgube občutljivosti. Če se ta težava pojavi večkrat, pa vzrok tiči drugje. »Če naša nožnica »ne deluje« dobro, to po vsej verjetnosti pomeni, da se nekaj dogaja na višji ravni – zavedni ali nezavedni. Za razliko od moških je žensko spolno slo povezano z organom nad rameni in ne organom pod pasom.«

Zdravnica pravi, da se je treba v tem primeru posvetovati z zdravnikom. Vzrok za tovrstne težave so lahko tudi stres, debelost, alkohol, droge in tobak. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.