Magazin > Lepota & telo
5485 ogledov

Sindrom mrtve nožnice: Vas mora skrbeti?

vagina Profimedias
Kako nastane in kaj storiti?

Na spletu se v zadnjem času vse pogosteje pojavljajo vprašanja, ki se vrtijo okoli sindroma mrtve nožnice, ki naj bi ga povzročila prepogosta uporaba vibratorja, zaradi česar naj bi vagina izgubila občutljivost. Rezultat: ženske s tem sindromom težje doživijo orgazem.

Portal health.com je o sindromu povprašal ginekologinjo dr. Sherry Ross, ki pravi, da so skrbi odveč. »Uporaba vibratorja je ena najbolj učinkovitih metod za doseganje orgazma,« je povedala strokovnjakinja in dodala, da je uporaba sicer varna, po dolgi uporabi pa lahko pride do začasne izgube občutljivosti. Če se ta težava pojavi večkrat, pa vzrok tiči drugje. »Če naša nožnica »ne deluje« dobro, to po vsej verjetnosti pomeni, da se nekaj dogaja na višji ravni – zavedni ali nezavedni. Za razliko od moških je žensko spolno slo povezano z organom nad rameni in ne organom pod pasom.«

Zdravnica pravi, da se je treba v tem primeru posvetovati z zdravnikom. Vzrok za tovrstne težave so lahko tudi stres, debelost, alkohol, droge in tobak. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.