Škandal: Spolno nadlegovanje Victorijinih angelov, šef gledal stran

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako so trpele manekenke.
Oglej si celoten članek

Manekenke, ki so delale za blagovno znamko spodnjega perila Victoria's Secret, so za New York Time spregovorile o neprimernem vedenju enega od vodilnih mož, Eda Razeka (na zgornji fotografiji), in tudi imetnika modne hiše Lesa Wexnerja, ki zoper svojo dolgoletno desno roko ni ukrepal. 

Razek naj bi bil v dobrih odnosih s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, ki je poskušal manekenke rekrutirati za svoje zasebne zabavice. "To je bila avdicija za prostitutke. Občutek sem imela, da sem v peklu,“ je povedalo eno od deklet. 

Tudi Razek, ki je bil več kot 27 let vodja marketinga, se je neprimerno vedel do deklet. Leta 2018 je med tem, ko so dekleta pomerjala perilo, Belli Hadid rekel, naj pozabi na spodnjice, nato pa na glas razmišljal, ali bodo televizije dovolile, da se Bella "s popolnimi dojkami sploh lahko sprehodi po pisti“. Ena od manekenk je tudi povedala, da jo je zgrabil za mednožje, več deklet pa trdi, da jih je, ko so pred njim stale v perilu, spraševal po telefonskih številkah in jih nagovarjal, naj se mu usedejo v naročje.

Manekenka Andi Muise je imela še posebej slabo izkušnjo z Razekom. Pošiljal ji je elektronska sporočila in jo vabil na "seksi kraje“. Ker se ni odzivala, ji je postavil ultimat – zmenek ali kariera. Zavrnila ga je in Razek je uresničil grožnjo - leta 2005 se je zadnjič sprehodila po modni brvi.

Lani je Razek, ki obtožbe zavrača, po kritikah, ki so se nanj usule, ko je povedal, da v šovu ne bo močnejših in transseksualnih deklet, odstopil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.