Magazin > VIP
1587 ogledov

Škandal: Spolno nadlegovanje Victorijinih angelov, šef gledal stran

ed razek Profimedia
Tako so trpele manekenke.

Manekenke, ki so delale za blagovno znamko spodnjega perila Victoria's Secret, so za New York Time spregovorile o neprimernem vedenju enega od vodilnih mož, Eda Razeka (na zgornji fotografiji), in tudi imetnika modne hiše Lesa Wexnerja, ki zoper svojo dolgoletno desno roko ni ukrepal. 

Razek naj bi bil v dobrih odnosih s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, ki je poskušal manekenke rekrutirati za svoje zasebne zabavice. "To je bila avdicija za prostitutke. Občutek sem imela, da sem v peklu,“ je povedalo eno od deklet. 

Tudi Razek, ki je bil več kot 27 let vodja marketinga, se je neprimerno vedel do deklet. Leta 2018 je med tem, ko so dekleta pomerjala perilo, Belli Hadid rekel, naj pozabi na spodnjice, nato pa na glas razmišljal, ali bodo televizije dovolile, da se Bella "s popolnimi dojkami sploh lahko sprehodi po pisti“. Ena od manekenk je tudi povedala, da jo je zgrabil za mednožje, več deklet pa trdi, da jih je, ko so pred njim stale v perilu, spraševal po telefonskih številkah in jih nagovarjal, naj se mu usedejo v naročje.

Manekenka Andi Muise je imela še posebej slabo izkušnjo z Razekom. Pošiljal ji je elektronska sporočila in jo vabil na "seksi kraje“. Ker se ni odzivala, ji je postavil ultimat – zmenek ali kariera. Zavrnila ga je in Razek je uresničil grožnjo - leta 2005 se je zadnjič sprehodila po modni brvi.

Lani je Razek, ki obtožbe zavrača, po kritikah, ki so se nanj usule, ko je povedal, da v šovu ne bo močnejših in transseksualnih deklet, odstopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.