Skupina, ki poje o dnevu boja proti okupatorju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V oddajo Radio 1 za več slovenske glasbe s pesmijo 27. april prihaja ajdovska rock skupina Antioksidanti, ki je na nedavnem čezmejnem tekmovanju osvojila prvo mesto in si s tem prislužila snemanje zgoščenke.
Oglej si celoten članek

Kljub le trem letom delovanja se lahko pohvalite s kar nekaj koncerti v družbi najboljših slovenskih glasbenikov. Katerih?
Igrali smo s skupinami Dan D, Pankrti, Big Foot Mama, Tabu, Guns 2 Roses iz Londona, Društvo mrtvih pesnikov, Zmelkoow, Zaklonišče prepeva, Don Mentony band, Drinkers, Kingston, Rock Partyzani, trikrat s skupino Adam ...

Na kaj ste najbolj ponosni?
Najbolj smo ponosni na svoje avtorske pesmi, zmago na slovensko-italijanskem tekmovanju mladih bendov, uvrstitev na letošnji festival Gora Rocka ter nastop na zaključku Majskih iger.

Prav z zmago na čezmejnem tekmovanju mladih skupin ste si prislužili snemanje plošče. Kdaj jo lahko pričakujemo in kakšna bo?
Ploščo lahko pričakujete v naslednjem letu. Pesmi so nastajale v časovnem razponu dobrih dveh let, skozi katere se sliši rast benda od začetka delovanja pa vse do danes. Plošča bo rokersko obarvana s poudarki na besedilih.

Prvi singel ste že posneli. Imenuje se 27. april. Zakaj ste izbrali ta datum?
27. april je praznik, in sicer dan upora proti okupatorju. Besedilo govori o tem, kako se nam zdi samoumevno, da smo svobodni oziroma vsaj namišljeno svobodni. Povezano je tudi s tem, da so današnji problemi zelo majhni v primerjavi s tistimi v zgodnjih štiridesetih letih prejšnjega stoletja ter da so v tistih časih mnogo bolj držali skupaj kot zdaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.