Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

Skupina, ki poje o dnevu boja proti okupatorju

Antioksidanti Žurnal24 main
V oddajo Radio 1 za več slovenske glasbe s pesmijo 27. april prihaja ajdovska rock skupina Antioksidanti, ki je na nedavnem čezmejnem tekmovanju osvojila prvo mesto in si s tem prislužila snemanje zgoščenke.

Kljub le trem letom delovanja se lahko pohvalite s kar nekaj koncerti v družbi najboljših slovenskih glasbenikov. Katerih?
Igrali smo s skupinami Dan D, Pankrti, Big Foot Mama, Tabu, Guns 2 Roses iz Londona, Društvo mrtvih pesnikov, Zmelkoow, Zaklonišče prepeva, Don Mentony band, Drinkers, Kingston, Rock Partyzani, trikrat s skupino Adam ...

Na kaj ste najbolj ponosni?
Najbolj smo ponosni na svoje avtorske pesmi, zmago na slovensko-italijanskem tekmovanju mladih bendov, uvrstitev na letošnji festival Gora Rocka ter nastop na zaključku Majskih iger.

Prav z zmago na čezmejnem tekmovanju mladih skupin ste si prislužili snemanje plošče. Kdaj jo lahko pričakujemo in kakšna bo?
Ploščo lahko pričakujete v naslednjem letu. Pesmi so nastajale v časovnem razponu dobrih dveh let, skozi katere se sliši rast benda od začetka delovanja pa vse do danes. Plošča bo rokersko obarvana s poudarki na besedilih.

Prvi singel ste že posneli. Imenuje se 27. april. Zakaj ste izbrali ta datum?
27. april je praznik, in sicer dan upora proti okupatorju. Besedilo govori o tem, kako se nam zdi samoumevno, da smo svobodni oziroma vsaj namišljeno svobodni. Povezano je tudi s tem, da so današnji problemi zelo majhni v primerjavi s tistimi v zgodnjih štiridesetih letih prejšnjega stoletja ter da so v tistih časih mnogo bolj držali skupaj kot zdaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.